Aan het begin van dit blog, in mei 2007, waren er drie kinderen: Philip van (net) 8 jaar, Jette van 5 jaar en Cato van een paar maanden oud.

v.l.n.r. Victoria (6 mnd), Philip (13), Cato (5) en Jette (10)
~ juni 2012 ~

Eind 2011 kregen ze een zus bij, Victoria en halverwege 2015 nog een broer, Jakob.

v.l.n.r. Cato (9), Jet (14), Victoria (4), Philip (17) en Jakob (1), augustus 2016.

Geen van de kinderen heeft ooit op school gezeten, want ze krijgen thuisonderwijs. Met dit blog wilde ik laten zien wat dat in ons geval inhoudt.

Op ‘Thuisonderwijs, zo zijn onze manieren’ staat een inleiding over thuisonderwijs in het algemeen.

Onder de categorie ‘Veelgestelde vragen’  vind je stukjes over onderwerpen die de gemoederen bezighouden. Socialisatie bijvoorbeeld, of hoe je het kennisniveau van een thuisonderwezen kind kunt bepalen.

Als je wilt weten hoe een week uit het leven van een thuisonderwijskind eruit ziet, kun je hier een voorbeeldweek van Philip, van Jet, van Cato en van Victoria bekijken.

De oorspronkelijk ondertitel ‘Het wel en wee van een vader, een moeder en vijf kinderen die thuisonderwijs krijgen’, is niet meer helemaal van toepassing, want in oktober 2017 is de vader overleden.

Ik heb ervoor gekozen geen commentaar op het blog toe te staan, maar ik ben wel gewoon bereikbaar; daarvoor kun je het lege velletje hieronder gebruiken. Mijn naam is Pascale, ik ben de moeder van het gezin.

%d bloggers liken dit: