Mees Kees in de gloria

5 oktober 2010

Nog één nachtje slapen, dan begint de kinderboekenweek. Het geschenkje komt dit jaar van Mirjam Oldenhave en Rick de Haas: Mees Kees in de gloria.

We hebben er zin in, hoor – ik heb de eerste loftrompetten al horen schallen. Terwijl de meeste boeken over schoolklassen wegens te weinig herkenning niet aan Philip en Jet besteed zijn, zijn ze dol op Mees Kees (en Kleine Nicolaas). Het enige nadeel is dat ze denken dat alle scholen bestaan uit klassen met veertien kinderen, waar biologieles gegeven wordt middels het kijken van Spiderman en de meester boterhammen met gebakken ei voor je meeneemt. Hier schreef ik eerder iets over Mees Kees.

Gisteravond was Mirjam Oldenhave te gast bij Kunststof op Radio 1. Hier een fragment van vijf minuten, waarin ze een stukje voorleest en vertelt over haar motief om kinderboeken te gaan schrijven (leuk!).  

De hele uitzending van Kunststof staat hier. Deze maand is naast het kinderboekenweekgeschenk ook meteen een nieuw deel uitgekomen: Mees Kees, de sponsorloop.

%d bloggers liken dit: