Cursus

14 oktober 2013

Hallo allemaal, en welkom bij les 3 van de cursus ‘Hergebruik uw oude spulletjes’.

In les 1 hebben we geleerd om van een kapot fornuis en tweehonderd lege afhaalchineesbakjes een barbieflat te bouwen. Les 2 was een herwaardering van alledaagse gebruiksvoorwerpen bij opvoeding en vermaning.

En les 3 staat in het teken van het creatieve kinderspel. Als het goed is heeft u allemaal weer voorbereidingen getroffen en staat er op dit moment één tummytub of huishoudemmer binnen handbereik. Daarnaast heeft u enkele kinderen bereid gevonden mee te doen. Er zijn minimaal twee mensen van verschillende leeftijden nodig om deze les volledig tot zijn recht te laten komen, maar extra kinderen zijn handig: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Wanneer u op dit moment de kamer verlaat en de kinderen met de emmer alleen laat, zullen de origineelste ideeën ontstaan. Mochten uw deelnemers echter suggesties nodig hebben, dan valt te denken aan het gebruik van de emmer als vervoermiddel. Een alienschip bijvoorbeeld.

De kleinste van de kinderen neemt plaats in de emmer en laat zich door de sterkste door het huis vliegen (het is handig om eerst legoblokjes en skeelers van de vloer te verwijderen). Als u de keuze hebt, dan strekt het tot de aanbeveling minimaal één deelnemer van het mannelijk geslacht erbij te hebben. Deze zorgt voor een onnavolgbare mix van enthousiasme, een grote parate citatenkennis uit diverse actiefilms en veel kabaal.

De overige deelnemers worden hierdoor geïnspireerd, zodat u opzwepende stijlbloempjes zult horen als ‘Je gaat eraan!’ en ‘Nietwaar, want dit is een hondsdolle zombie!’ (zwaaiend met een pluchen hondje). De interactie tussen de deelnemers leidt tot nog meer lawaai en creatief gebruik van huishoudelijke voorwerpen die links en rechts bij het spel betrokken zullen worden; enfin, zoals gezegd: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Volgende week besteden we aandacht aan het naderende feestseizoen. Als het goed is heeft u allemaal twee jaargangen Volkskrant opgespaard, waar we in les 4 een prachtige kerstboom van gaan vouwen.

%d bloggers liken dit: