Mark Hamill

31 juli 2011

Beter bekend als Luke Skywalker. Dat was ‘em dus.

Maar met die baard had het net zo goed Kiefer Sutherland, Robert Redford, Hugh Laurie, Ewan McGregor (als Obi Wan Kenobi), Leonardo DiCaprioSaddam Hoessein en misschien ook Prins Willem Alexander met five o’clock shadow kunnen zijn. 

Ik vind dat zijn ogen tijdloos zijn gebleven. Op deze foto

zie je dat niet zo. Daar lijkt hij meer op Gerard Joling zoals je je die over tien jaar en twintig kilo kunt voorstellen.

Maar hier zie je het goed, vind ik.

Mark Hamill speelde Luke Skywalker in de delen IV, V en VI van Star Wars. Omdat Skywalker in de overige delen niet voorkomt, was Hamills faam eind jaren ’90, toen de tweede Star Warshausse begon, een beetje voorbij. De rest van zijn carrière heeft hij voornamelijk doorgebracht met het inspreken van stemmetjes voor animatieseries, van Avatar tot Batman en zo’n beetje de rest van het Nickelodeon-alfabet. 

Hamills zoon Nathan, geboren in 1979 toen Episode V gemaakt werd, heeft nog wel een klein rolletje als Naboo paleiswacht gehad in Star Wars: The Phantom Menace, die in 1999 uitkwam.

Zelf had ik tot voor vijf jaar geleden nauwelijks van Star Wars gehoord. Ik kende alleen plaatjes van Yoda (dwerg met puntoren), Chewbacca (hondbeer), Darth Vader en Dr. Spock – maar die laatste bleek van Star Trek te zijn.

Toen Philip de films ontdekte, besloot ik mee te kijken om te begrijpen waarom hij er zo weg van was. En tegen mijn verwachting in vond ik het echt een goed verhaal. Een ware kenner zal ik niet worden, maar we hebben ons best gedaan hebben om de passie te voeden. May the Force be with you.

—-

Eén reactie to “Mark Hamill”

  1. Scarlett Says:

    Hi great readingg your blog


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: