Het raadsel opgelost

22 maart 2011

Dit is hem dan.

Op zoek naar de zomer van Nicolas van Pallandt.

Uitgekomen in 1994 bij Lemniscaat. ‘Als de vriendelijke trol Kalle door de winterstorm wordt weggeblazen van zijn huis, gaat hij op zoek naar de zomer.’ Toepasselijk hè, zo aan het begin van de lente.

Bedankt voor al jullie moeite en meedenken. De gouden tip kwam van His, die aanraadde om Ingrid en Dieter Schubert te mailen. Omdat de Schuberts geen privésite hebben, probeerde ik het bij Lemniscaat. Daar kwam Merel al binnen een paar uur met de verlossende woorden: dit is geen boek van Ingrid en Dieter Schubert, maar van Nicolas van Pallandt.

Ik had nog nooit van Nicolas van Pallandt gehoord. Dat is mijn manco, want Floris Nicolas Ali baron van Pallandt was een creatieve man die naast vijf boeken ook een film maakte en meeschreef aan 29 afleveringen van Oppassen!!!, de komedieserie uit de jaren negentig. In Elsevier verscheen na zijn tragisch jonge dood in 2006 zelfs een necrologie.

Nou zei ik dat ik een plannetje had, maar dat plannetje is nog niet helemaal gelukt. Ik wilde namelijk twee exemplaren proberen te bemachtigen (het boek wordt sinds lange niet meer uitgegeven) om er eentje aan jullie te geven. Maar een van de verkopende partijen heeft nog niet gereageerd.

Mocht het alsnog lukken, dan laat ik het weten en gooien we er een tombola tegenaan. Na deze adembenemende zoektocht wilde ik jullie in ieder geval niet langer in spanning laten zitten.

%d bloggers liken dit: