Het raadsel van het prentenboek

19 maart 2011

Iedere week kom ik op een plaats waar deze poster aan de muur hangt:

Het ziet eruit als een illustratieposter van Lemniscaat, maar ik heb geen idee uit welk prentenboek het komt. En met de jaren ben ik steeds nieuwsgieriger geworden. Weet een van jullie waar het van is?

Dan ga ik nu een dapper ding doen. Deze keer sta ik reacties toe onder mijn post. En nou niet meteen volplempen met chagrijnige opmerkingen, hè? Stuur die maar gewoon weer naar het contactformulier. Los geht’s!

28 Reacties to “Het raadsel van het prentenboek”

 1. Mirjam Says:

  Leuk!!!
  Ik heb het op Fb gezet, misschien helpt het! 😀

 2. Henny Says:

  Mooie poster. Hij doet mij een beetje denken aan tekeningen van Ingrid en Dieter Schubert, maar echt thuisbrengen kan ik ‘m niet.


 3. @Mir I bow for thee, oh Queen of Social Media!

  @Henny Ik vind hem ook iets bekends hebben. Maar ik zie de tekening al elf jaar en ben nog steeds geen boek tegengekomen waarvan ik denk: dat is hem.

 4. Miriam Says:

  Als jij het niet weet, dan ga ik niet eens een poging doen. Ik haal al mijn prentenboeken tips bij jou als prentenboeken-expert vandaan 🙂

 5. His Says:

  Google afbeeldingen al geprobeerd?

 6. His Says:

  Extreem intrigerend! Ik vind het wel heeeeel erg op een (sterk verbleekte) Ingrid-&-Dieter-Schubertprent lijken. Zou het kunnen dat zij een keer een losse tekening hebben gemaakt in het kader van de Kinderboekenweek? Waarom mail je ze niet zelf eens?

 7. His Says:

  Charlotte Dematons zou ook nog kunnen, maar volgens mij was die elf jaar geleden nog niet bekend genoeg voor zo’n poster…


 8. Ha His, van alles geprobeerd, maar nog zonder resultaat. Het lijkt inderdaad op werk van Ingrid en Dieter Schubert, Charlotte Dematons en een beetje Hans de Beer. Ik heb ook nog gedacht aan een Duitse of Slavische illustrator van de Vier Windstreken. Maar ik weet het gewoon nog niet. Goede tip om de Schuberts te e-mailen!

  Ik hoop wel dat het uit een boek komt, want ik word steeds nieuwsgieriger naar het verhaal.

 9. thuisschool Says:

  Ik heb heel erg geprobeerd om te zoeken voor je met zoekmachines, maar ik kom hem nergens tegen…
  Succes!

 10. Klijnsma Says:

  Ik stuurde hem door naar de illustratoren-site van België met de vraag of iemand dit herkent.
  Nu maar hopen op antwoord….

 11. Madelon Says:

  Hoi, staat er misschien iets aan de achterkant van de poster? Kun je ‘m eens voorzichtig van de muur afhalen? Succes! gr. Madelon

 12. Mirjam Says:

  Ja, daar dacht ik ook nog aan, er zal toch wel iets op de poster zelf staan? Of vragen aan de mensen die er wonen/werken?


 13. Heb ik óók al gedaan, Madelon en Mir. Voorzichtig uit de lijst gehaald, voorzichtig weer teruggehangen. Er staat helemaal niks op de achterkant, geen stickertje van een winkel, noch een piepsig dingetje in een hoekje op de voorkant. Niks, niks, niks.

  En geloof het of niet: de poster is twaalf jaar geleden opgehangen door iemand die een jaar daarna met het gezin is verhuisd naar de andere kant van het land. Elf jaar geleden kwam ik er voor het eerst. Degene die het gebouw beheert weet ook van niks. Wordt dat met de minuut raadselachtiger of niet?

 14. Mirjam Says:

  En degene die het heeft opgehangen, kan je niet achterhalen?

 15. Dins Says:

  Het was iemand die wilde dat zijn/haar werk gezien werd… en dat er over werd gespeculeerd ;).
  Nee, grapje, ik zou het ook niet weten. En nu ik toch een reactie achterlaat: prachtige blog heb je!


 16. Dankjewel, Dins, zo is het toch wel leuk om reacties toe te staan!

  En dan nu, dames en heren, kan ik u meededelen dat… ik weet uit welk boek deze plaat komt!

  Ik laat jullie nog héél even in spanning zitten, want ik heb een plannetje. Zodra ik weet of het uitvoerbaar is, laat ik het jullie weten – ik hoop vanavond al!

 17. Mirjam Says:

  Ha! Ik weet het!!
  Zal ik het zeggen?! 😀

 18. Mirjam Says:

  O neeeeeeeeeeeeeeee, jij weet het ook al!!!!
  😉 😦
  Ik had het om 12 uur kunnen weten, maar was toen niet thuis, boehooeeeee 😉

 19. Mirjam Says:

  Nou maar hopen dat ik niet meer heb geboden, hahahahaha
  😛

 20. happyhomework Says:

  Wow, de spanning stijgt… Make my day, Pascale and Mirjam!

 21. Madelon Says:

  Houd je blog met argusogen in de gaten :-))))


 22. Daar is het me natuurlijk om te doen, hè, Madelon… Nog steeds geen uitsluitsel. Wel bijna. Bijna bijna.

 23. Véronique Says:

  Geen idee waar de prachtige prent vandaan komt, maar bijzonder fijn dat we eens direct kunnen reageren 😉

  Ha ja, en benieuwd dus, he 😉

 24. Heidi Says:

  Ha, leuk! Weer een raadsel de wereld uit. En zo snel! Leuk gedaan.

 25. Anneloes Says:

  Ja leuk! Ik hou wel van een puzzeltje of raadseltje en heb er nog een uurtje aan besteed om te kijken of ik iets vinden kon… niet dus. Gelukkig vanmorgen het verlossende woord.
  Groetjes

 26. Mirjam Says:

  Merel zal wel gedacht hebben! ;). Ik kreeg van haar ook antwoord, na de tip van Jobs tante om drie uitgeverijen te benaderen.
  Jammer dat je de reacties weer hebt uitgeschakeld!
  😥

 27. Margot Says:

  Vertel, vertel.
  Een hele groep meezoekers wacht op antwoord…..


 28. Leuk dat er zoveel meezoekers zijn, Margot! Gisteravond heb ik het boek bekendgemaakt. Als je bovenaan deze pagina op de titel van het blog klikt of op ‘home’ eronder, dan zie je de laatste post: ‘Het raadsel opgelost’!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: