Red de economie (1)

17 november 2010

Gisteren nog appeltaart en nu de toestand in de wereld.
Net zo makkelijk.

Ik leg je twee oplossingen voor om de economische crisis te keren. Vandaag de eerste, morgen de tweede.

Aan het woord is Robert Reich, bekend Amerikaans econoom en voormalig minister van Arbeidszaken onder Clinton. Reich is van mening dat de oorzaak van de recessie niet op Wall Street ligt, maar bij de concentratie van rijkdom bij het topje rijkste Amerikanen. Een te kleine groep mensen heeft een te grote hoeveelheid geld.

Reich is een moderne Robin Hood. Hij pleit voor een herverdeling van rijkdom, onder meer door belastingverhoging voor de rijksten. Hierdoor kan de middenklasse opkrabbelen en uit de recessie komen: omdat meer mensen meer geld te besteden hebben, zal de economie aantrekken.

Hier legt Reich het kort en duidelijk uit – even klikken, want flash insluiten lukt niet op wordpress – als gast bij het satirische programma The Colbert Report van Comedy Central – door The New York Times uitgeroepen tot een van de beste televisieshows.

Morgen: de rechtse variant.

%d bloggers liken dit: