De vaderlandse geschiedenis in tien minuten

20 oktober 2010

De Week van de Geschiedenis is al half voorbij, dus we jassen hem er in sneltreinvaart nog even doorheen met een tekenfilmpje.

Okee, de Spanjaarden komen wel héél vlug (waar zijn de Middeleeuwen?), er is relatief veel aandacht voor onze rol in de Nieuwe Wereld, onze chique bijdrage aan de slavernij is volkomen achterwege gelaten en die Koningin op de fiets had natuurlijk Juliana moeten zijn.

Maar het is makkelijk kritiek leveren op iets wat je zelf niet kunt maken. En de parallel tussen minuut 2:45 en 8:36 vind ik leuk gevonden, net als de beeldgrapjes bij de grachtenpandgevel, de geportretteerde vrouw in het atelier en de overgang naar de negentiende eeuw in minuut 6:30. Bovendien ben ik blij dat de kunstgeschiedenis zoveel aandacht krijgt in het filmpje.  Daarom:

%d bloggers liken dit: