Goed verhaal

10 augustus 2010

Philip heeft veel kwaliteiten, en een daarvan is verbeeldingskracht. Met die tomeloze fantasie is zijn leven soms een groot, oneindig verhaal. Dat komt goed uit bij het spelen; compromissen worden vlot gesloten. Zijn vindingrijkheid kan ieder verhaal ombuigen, personages worden moeiteloos aangepast of ingevoegd. Zorro wordt Spiderman, Johnny English kan zomaar plaatsmaken voor Asterix of The Joker, en als Cato ten tonele verschijnt als Ernst van Bobbie, is ook daar een rol voor weggelegd.

Een waar talent, dat veel te vaak onderschat wordt. Waarom spreekt men wel over een wiskunde- en talenknobbel, maar nooit over een fantasie- of verbeeldingsknobbel? Me dunkt dat ie gekoesterd moet worden, je kunt er zelfs je beroep van maken. Een goed verhaal kom altijd van pas.

%d bloggers liken dit: