Natuurdagboek

23 juli 2010

Vorige maand stuurde een medethuisonderwijzer een link door en schreef erbij: ‘Hiervan heb ik in zes maanden meer geleerd van de Nederlandse vogelwereld dan in heel de voorgaande 46 jaar van mijn leven.’

Dat leek me wel wat. Je reinste ornitholoog zal ik niet worden, maar een mens kan altijd streven. Ik meldde me aan en zag roeken, ijsvogeltjes en lepelaars voorbijkomen. Hartstikke mooi en altijd met een paar bijzondere weetjes erbij.

Vandaag deze vos. Ik tease even met een stukje uit de nieuwsbrief, dan moeten jullie daarna doorklikken.

In de Amsterdamse Waterleidingduinen kruiste gisteren een vos mijn pad. ‘Kruisen’ is eigenlijk niet het goede woord: hij kwam eraan lopen, zag mij al vanaf pakweg honderd meter en bleef desondanks gewoon zijn weg over het verharde pad vervolgen, stak over en liep op een meter of twee, drie rustig langs me heen. Niet schuw, wel attent.

Het Vogeldagboek wordt gemaakt door natuurfotograaf Adri de Groot en verschijnt ongeveer drie keer per week. Behalve vogels schiet hij dus ook andere dieren, bloemetjes en plantjes. Hier kun je vorige dagboekfragmenten bekijken en via deze link kun je je opgeven voor een regelmatig shotje natuur in de inbox.

%d bloggers liken dit: