Eindelijk

1 juli 2010

De Kings High Scent bloeit.

Een van de experimentele zaadjes die ik dit jaar plantte. Nooit eerder gezien, nooit eerder geplant, gekocht op vertrouwen. Maar terwijl alle andere erwten allang bloeiden en vrucht droegen, bleef de Kings High Scent akelig stil. Tot vandaag.

O, die geur. Friszoet, bloemig, subtiel maar alomtegenwoordig. Ik had geen fototoestel mee naar het tuintje, dus ik heb het tuintje meegenomen naar het fototoestel.

En wat ze je niet vertellen op de site van De Nieuwe Tuin, maar waar je pas achter komt als je de zaden plant: een bloeiende Kings High Scent betekent zomer.

Op weg van het tuintje passeerde ik een groep hardlopende mannen, type jonge marinier, overeenkomstige borstomvang en sixpack, ontbloot torso.

Normaal ben ik erg voor het discreet bedekken van lijven, maar nu dacht ik: ach, die jongens hebben het óók warm. Bovendien is er vast een heel belangrijke reden waarom ze zich zo met onbedekte, bronskleurige bovenlijven moeten inspannen. Eigenlijk kun je daar alleen maar mededogen mee hebben.

Dus wat deed ik? Ik heb ze voorrang verleend en vol mededogen nagekeken. Zo vol ontferming was ik, dat ik bijna op een langsrijdende auto botste. Allemaal door de Kings High Scent. Het is zomer.

%d bloggers liken dit: