Voor haar

10 april 2010

Jet werd acht jaar. Na de roze fase, de pippifase, de stoeremeisjesfase, de paardenfase en de K3-fase zit ze nu in de nostalgische fase. Bolderburen wil ze voor de derde keer lezen om weg te dromen bij een leven van nieuwgeboren lammetjes, briefjes oversturen in een sigarenkistje, eindeloze speeldagen in hooischuren en picknicks van boterhammen met kaas en een kan limonade.

Samen met John leest ze alle boeken van het Kleine Huis. Om de nostalgie tot het uiterste te beleven, zeg maar. Mocht een leven in Bolderburen er om wat voor reden dan ook niet van komen, dan heeft ze besloten in een Klein Huis te gaan wonen. Eerst in een groot bos, dan op een prairie. De verhuizing zal per huifkar geschieden.

Ze wilde Kleine-Huiskleren voor haar verjaardag. Rokken met schorten en zo’n hoed met oogkleppen. Alvast voor op de huifkar. Het was even zoeken, maar ik heb ze gevonden.

‘Ik ben trouwens benieuwd welk liedje je voor mij kiest’, zei ze, verwijzend naar het filmpje dat ik voor Cato gemaakt had.

Maar dat wist ik al. Het liedje dat al acht jaar in me begint te zingen als ik naar Jet kijk.

%d bloggers liken dit: