Catwalk

20 februari 2010

Cato heeft een hobby. Het is een vrij arbeidsintensieve hobby, maar voor de meeste hobby’s geldt: als je er aardigheid in hebt, is een beetje rommel niet erg.

Zo denkt Cato er ook over. Haar hobby is: het aantrekken van zo veel mogelijk kledingstukken in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Hieronder de score van vandaag.

11.00 uur: de rode stippeltjesjurk

11.25 uur: de geruite overgooier

12.15 uur: het roze shirt met de ribbroek

12.50 uur: het witte truitje met de rode broek-met-lastige-knoop

13.00 uur: het paardenshirt met de witte joggingbroek

15.17 uur: het badpak

16.00 uur, na een middagbad (een zwempak trekt men niet voor niets aan): het streepjestruitje met de witte broek en laarzen

Ik heb een outfit of vijf gemist – nalatigheid van mijn kant, waarvoor excuus. En dan heb ik natuurlijk nog niet de functionele kleding meegeteld:

14.00 uur: het verfschort

16.25 uur: de Wilhelminajas (Eenzaam maar niet alleen), ook gekend als de F. Jacobsejas

19.45 uur: de pyjama

Bijkomend voordeel van deze hobby is een grote mate van zelfstandigheid. Cato kan zichzelf uitstekend aankleden, geen zee is haar te hoog, geen boord te nauw, geen knoopsgat te moeilijk.

Bijkomend nadeel is dat het begrip ‘opruimen’ nog in ontwikkeling is.

Ze is van goede wil, dat zeker. Als ik vraag waar haar vorige uitdossing gebleven is, rent ze naar de laatste verkleedlocatie en komt terstond met het kledingstuk terug.  Maar in het vuur van de activiteit wil de ordening er weleens bij inschieten. En als je weet wat mijn zwakke plek is, dan kun je je voorstellen dat ik alle zeilen moet bijzetten om de juiste kleren op de juiste plank te krijgen.

Gelukkig is Cato mijn derde kind. Bij Philip dacht ik nog dat het aan mij lag. Aan de borstvoeding. Het gebrek aan geraffineerde suikers. Of dat hij te weinig vette vis kreeg.

Ik was bang dat de trend zich zou voortzetten tot de volwassenheid. Maar bij Jet begon ik al te vermoeden dat het bij de leeftijd hoorde.

Inmiddels weet ik zeker dat het van voorbijgaande aard is. En ja, het is even aanpoten met de was. Maar ik bekijk het van de zonnige kant: zolang ze zich aan het omkleden is, kan ze geen wc-rollen door het toilet spoelen. Dat scheelt een hoop werk.

%d bloggers liken dit: