Kinderboekenmarkt

13 oktober 2008

Gelukkig met haar boekjes

Ieder jaar is er Kinderboekenmarkt in Den Haag. Als toetje op de Kinderboekenweek zit daar een keur aan Dietse schrijvers paraat om het eigen werk te signeren. We gaan niet ieder jaar, maar zo eens in de twee, drie jaar is het natuurlijk wel leuk om de mensen te zien die de boeken waar we van houden gemáákt hebben.

We zouden dadelijk na kerktijd doorgaan, de tas boeken met maagdelijk witte schutbladen lag al klaar. Tijdens de koffie schoot Philip me aan: ‘Moet ik mee?’ Net dat enthousiasme waar je het voor doet, als ouder. ‘Ik ga eigenlijk liever bij Koen spelen.’ 

Het is een smalle grens tussen het ontsteken van een passie en het zaaien van een jeugdtrauma, dus we zetten Philip bij zijn vriend af en reden met twee dochters naar de boekenmarkt.

Jet kon in ieder geval niet wachten totdat ze de mevrouw zou ontmoeten die de mooiste pony’s van de wereld kan tekenen. Ze herkent haar werk overal en meestal heeft ze gelijk als ze boeken aanwijst die ook door Saskia Halfmouw geïllustreerd zijn. En het was nog lieve mevrouw ook. Terwijl Jet sprakeloos stond te glunderen voor het kraampje, vroeg ze: ‘Zal ik er nog een paardje bij tekenen voor je?’

Helemaal speciaal voor Jet

Hoewel we uiteraard (uiteraard) alleen voor de kinderen gingen, zat er aan het eind van de middag toch een boek in de tas met een opdracht voor mij. Ik kon het niet laten.

Dag, wat leuk om op deze manier mijn lievelingsboek weer tegen te komen, Arend van Dam, Kinderboekenweek 2008

Het is ook zo’n leuk boekje. En de schrijver was blij om het weer eens terug te zien. ‘Dat is lang geleden’, zei hij. ‘Het was mijn eerste geschiedenisverhaal en het is altijd mijn lievelingsboek gebleven.’ 

Na afloop hebben we ijs gegeten. Als toetje op een fijne dag en een geslaagde kinderboekenweek.

%d bloggers liken dit: