Ueber alles

24 september 2008

We waren er even tussenuit gepiept. Lastminuteaanbieding in het naseizoen, onverwachts nog wat vrije dagen: dat kun je soms niet laten lopen. Driemaal raden waar we waren. Ik geef een hint.

Haring met slagroom

Er is maar één land met zulke gastronomische hoogstandjes, nietwaar? En het was nog lekker ook! (Nee, ik ben niet zwanger.)

Ik hou erg van Duitsland. ’t Is jammer dat het samen met Noord-Korea zo’n beetje het enige land is waar thuisonderwijs niet mogelijk is, anders had ik er zo willen wonen. Bergen, zee, vriendelijke mensen, kraakheldere zwembaden en frisgepleisterde huizen.

We hebben weer zo’n fijne vakantie gehad. Mooie Middeleeuwse stadjes bezocht,

Vakwerkhuizen

gesmuld in een Tortenparadies aan de Moezel (want haring met slagroom en braadworst met zuurkool zijn dan misschien geen culinaire apotheosen, de Duitse taarten zijn fantastisch) en gewoon fijn samen dingen gedaan zonder de hinderlijke aanwezigheid van computer of huishoudelijke beslommeringen. Wandelen, kletsen, kastanjes rapen onder de grootste kastanjeboom die we ooit gezien hadden.

Onder de kastanjeboom

Cato begon iedere morgen met muziek. Ik had een draagbare cd-speler meegenomen en een zwik favoriete meezingers en DJ To ontdekte voor het eerst dat er muzíek uit die haarband met zwarte dopjes kwam.

Duifje heeft zijn spelletjesquotum met de kinderen ruimschoots gehaald. Hij heeft Philip ingewijd in het edele poolbiljartspel (daar leefde hij al naar toe sinds Philips conceptie), we hebben met z’n allen gemidgetgolft. Daarnaast doet vooral Jet graag en veel spelletjes. Een Catannetje hier, een Rummikubje daar. Ze wint vaak, dat motiveert wel.

Rummicub op de veranda

We zaten op een huisjespark met zwembad, dus we hebben ook veel gezwommen. Minimaal een keer per dag, bij voorkeur ’s avonds na het eten, omdat het zo bijzonder is om in een donker park terug te wandelen naar je vakantiehuisje, in de koude septemberavondlucht met de sterrenhemel boven je hoofd. Dat soort dingen onthoud je.

En overdag deze uitzichten. Van mij mag het iedere dag vakantie zijn.

Moezelzicht door de wijngaard

%d bloggers liken dit: