Luizenbol

4 september 2008

Aanvankelijk dacht ik aan een elegant soort kwaal, zoals een gevoelige hoofdhuid. We wisselen nogal eens van shampoo en de laatste aankoop was gewoon te agressief voor mijn delicate huid. Dacht ik.

Dat Philip en Jet ook voortdurend op hun hoofd zaten te krabben, deed geen licht branden, want we gebruiken immers met z’n allen die shampoo. Ik was zelfs, onnozele gans, nog een speciaal serum voor de tere huid bij de drogist gaan halen.

En juist toen ik van plan was om met Jet langs de huisarts te gaan, omdat ze wel erg veel last van jeuk en irritatie bleef houden, begon er iets te dagen. Het zou toch niet…?

Jawel dus.

Luis onder de loep

Gelukkig had ik dit stukje gelezen en een noodoproep onder mijn vriendinnen-met-schoolkinderen bevestigde de strategie: gewoon véél kammen. Geen knuffels in de vriezer, geen dekbedden in vuilniszakken, maar een onvolprezen Nisska-kam en een liter goedkope crèmespoeling.

Moge het een troost zijn voor alle schoolmoeders: wij hebben ze ook.

Gerard ter Borch, De luizenjacht, c. 1652-1653

%d bloggers liken dit: