Niet terug naar school

1 september 2008

Cadeautje van een thuisonderwijsfamilie - Not Back to Schoolappels

Terwijl de spandoeken met ‘Wij gaan weer naar school’ boven de weg wapperden en vanaf vandaag heel schoolgaand Nederland in de lokalen zat, werd in Rotterdam de derde Not Back to School Party gevierd. Voorgaande jaren hielden we het nog in kleine kring met onze lokale thuisonderwijsgroep, maar vandaag hadden we de hele Speeldernis afgehuurd en was er een recordaantal van 153 mannen, vrouwen en kinderen.

We hebben genoten. Van alle nieuwe mensen, van de vrijheid, van het uitwisselen van thuisonderwijsplannen en ervaringen, van het zonnetje en van de popcorn die we in het kampvuur konden poffen.

Popcorn in het kampvuur

Jette en haar gepofte netje

Popcorn in een puntzakje

De kinderen hebben vanaf elf uur gerend en gespeeld, zijn cowboys en indianen geweest en hebben zelfs nog even gezwommen. Om vijf uur rolden ze nat, zanderig en met de kampvuurwalmen in het haar de auto in.

Cato bij de fontein

Jet en F. pauzeren

Deze Not Back to School Party was tegelijkertijd het officiële afscheidsfeestje van een van de gezinnen van onze lokale thuisonderwijsgroep. We zijn jarenlang samen op stap geweest; naar dierentuin, heempark, speeltuin en museum, we hebben samen Sinterklaas gevierd en gebarbecued, en volgende maand verhuizen J. en haar mannen naar de Verenigde Staten. J. was de bedenker van het nietterugnaarschoolfeest en de Mom’s Night Out. We gaan haar vreselijk missen.

Afscheid van J.

We hadden een paar afscheidscadeautjes, waaronder een stapel lapjes waar iedereen van onze groep iets persoonlijks van had gemaakt. J. maakt graag quilts, en we hadden de stukjes stof versierd, zodat zij er een lappendeken van herinneringen van kan maken.

 

Philip en Jet legden gisteravond nog de laatste hand aan hun lapje (erfelijk belast met een voorkeur voor het werken op de rand van de deadline) en het resultaat mocht er wezen.

%d bloggers liken dit: