Pooja

10 februari 2008

Een snoepje van een boek ontdekt: Pooja, het olifantenmeisje.

Pooja voorkant

Toen haar Duitse ouders met hun omgebouwde Mercedesvrachtwagen van Hamburg naar India reisden, werd Pooja Marske geboren. Ze gingen er de helft van het jaar wonen, in India. Op haar vijfde raakte Pooja verzot op de olifanten in het Mudumalai National Park.

Inmiddels is Pooja acht jaar en wil geld inzamelen voor een olifantenbejaardentehuis, waarvoor haar ouders een stichting hebben opgericht.

Het boek vertelt over de bijzonderheden en gewoontes van olifanten, Pooja’s vriendschap met één fantje in het bijzonder en over tempelolifanten die vereerd worden als de belichaming van hindoegod Ganesha, maar mishandeld worden tijdens hun werk bij de tempel. Leuk detail: Pooja krijgt thuisonderwijs in India. Het is een prachtig kijkboek vol informatie, verteld in verhalen uit het perspectief van het meisje.

%d bloggers liken dit: