A Christmas Carol

30 december 2007

We hebben de kerstdagen doorgebracht in gepaste ledigheid. Op kerstavond hadden de kinderen een opvoering in de kerk – extra mooi en bijzonder om ’s avonds in je mooie kleren de luidende klokken tegemoet te gaan. En er was natuurlijk het samenzijn met familie, lekker eten en gezelligheid.

A Christmas CarolEerste kerstdag waren we behaaglijk met zijn vijven. Ontbijt met warme croissantjes en witte broodjes, een middagwandeling en samen A Christmas Carol gekeken. Ik had de kinderen ’s middags het verhaal verteld aan de hand van het boek met tekeningen van Anton Pieck, hen voorbereid op spannende stukjes en op het mooie slot van de film. Ze vonden het prachtig, zoals ik gehoopt had. De Heel Enge Stukjes (de gezichten op de voordeur en de laatste Geest) hebben we versneld afgespeeld, handen voor de oren en ogen stijf dicht (‘Zeg maar als het voorbij is’). Het einde hebben we vier keer bekeken – vooral dat stukje waarin Scrooge tegen zijn verbouwereerde klerk Bob Cratchit zegt: ‘And therefore, therefore I’m going to… double your salary!’

De volgende dag was The Muppet Christmas Carol op televisie; voor John en mij een nostalgisch genoegen en voor de kinderen des te leuker omdat ze het verhaal van Dickens nu al kenden.

Om de tv-frenzy compleet te maken, hebben we ook een dvd-box uit de bibliotheek geleend met zes uur Muppet Shows, waaronder een aflevering met Luke Skywalker en zijn robotten uit Star Wars en een waar Julie Andrews op bezoek komt, die de kinderen kennen uit The Sound of Music en Mary Poppins.

Maar de Zweedse kok blijft het leukst. Weet je het nog?

%d bloggers liken dit: