Nieuwsflits

6 juni 2007

Laatste nieuws over de kikkervissen. Sinds vandaag hebben er twee voorpootjes gekregen! Of eigenlijk: één kikkervis heeft voorpootjes gekregen en één kikkervis heeft een voorpootje gekregen. Die zou waarschijnlijk tot de 99,7 procent behoren die in het wild niet overleeft *), maar wij hebben hem gelukkig gered. Wat zal de natuur blij zijn dat er straks een kikker met één voorpoot in de sloot rondhinkt! 

Zo zagen ze er gisteren uit toen Philip een foto maakte:

Kikkervissen door Philip 

En zó ziet het er nu uit:

 Kikkervis met voorpootjes

Enig toch?

Nog twee mooie thuisonderwijslinks die ik vandaag tegenkwam:

  • De site van Beverley Paine, een Australische thuisonderwijsmoeder. De site ziet er allesbehalve gelikt uit, maar staat tjokvol informatie, lezenswaardige artikelen en links per onderwerp. Ik kwam er langs toen iemand me tipte over een schrijfonderwijsboekje dat zij geschreven had, en ik bleef er lang hangen.
  • En 20 Questions – de online versie van het bordspel. Geweldig, de computer leert terwijl je speelt. In verschillende talen (waaronder Nederlands) en voor gevorderden ook in het Engels te spelen op thema’s als ‘UK Music’ en ‘Movies’.

———————————

*) Zie waterwereld.nu onder ‘Problemen in het donderkopstadium’.

Terug naar boven

%d bloggers liken dit: