Bejaardentehuis

4 juni 2007

paardenkamp met fjord

Vandaag zijn we met een bevriende thuisonderwijsmoeder K. en haar dochters naar De Paardenkamp geweest, een bejaardentehuis voor paarden. Jet had de dagen al afgeteld en liet voortdurend buitengewoon nuttige informatie vallen die ze van het filmpje op de website had (‘Een van de paarden heet Nanda en is 39 jaar’). Van de beheerder had ik de instructie gekregen alleen brood te voeren, want wortels en appels konden veel van de besjes niet meer kauwen. En inderdaad, dit waren paarden die zelfs ik durfde te aaien. Nadat de dieren het meegebrachte polderbruin er in een razend tempo doorheen gejaagd hadden en alle paardjes uitgebreid beklopt en geknuffeld waren, hebben de kinderen nog wat gepraat met medewerkers van de boerderij en mochten ze een dvd kijken over het ontstaan van De Paardenkamp.  Na afloop zijn we met K. mee naar huis gegaan en hebben de kinderen nog een paar uur gespeeld in hun enorme binnentuin.

%d bloggers liken dit: