Dikkopjes

1 juni 2007

Kikkervisjes groot Sinds vorige week hebben we weer kikkervisjes. Jet nam ze mee uit de vijver van oma en ze wonen nu alweer zes dagen in ons aquarium. We hebben twee keer eerder dikkopjes gehad, maar beide jaren hebben de beestjes het niet overleefd. Het eerste jaar hadden ze al na twee dagen het loodje gelegd, het tweede jaar hadden we iets meer onderzoek gedaan en heeft één kikkervis (van de twaalf) het tot kikker gebracht. Hands-on natuuronderwijs vergt zo zijn offers.

Maar nu zijn we helemaal voorbereid. Met voorlichting van de informatieve website waterwereld.nu en de opgedane ervaring streven we naar een opbrengst van zeker vijf kikkers. Alle registers zijn opengetrokken, de gevriesdroogde wormen liggen paraat en de kikkervissen worden gepamperd in een bad van dagelijks vers slootwater.

jet-kikkervis.jpg
Jet voegt zuurstof toe

De bak waarin onze nieuwe huisdieren wonen heeft eerder al dienst gedaan als vlinderbak

 P&J bekijken vlinderbak

Ontpopte vlinders

en toevluchtsoord voor allerhande ongewervelde hulpbehoevenden zoals wormen, slakken en niet te vergeten de zoetwatermossel die Philip redde uit de bek van een meerkoet. Ik hoop over een paar weken de metamorfose van een paar jonge kikkertjes te kunnen aankondigen.

De vlinderbak hebben we meerdere malen gekoesterd met een pakket ‘Koolwitjes in de klas’. Te bestellen bij de Vlinderstichting: een envelop met eitjes, rupsen en poppen, zodat je alle stadia van eitje tot vlinder van heel dichtbij meemaakt. Via deze link kom je op een pagina met meer informatie en een bestelformulier.

%d bloggers liken dit: