Deutsch

26 mei 2007

Van de week een cursus Duits uit de bibliotheek meegenomen. Philip had hem zien staan en was meteen enthousiast.  We hadden al eerder deze gratis demo van Rosetta Stone gedaan, daar kun je van dertig talen een paar lessen uitproberen (Farsi! Mandarijn!), maar deze taalcursus heette Tell me more.

Toen ik het programma vanochtend installeerde, zag het er goed uit, vond ik. Je kunt bij de opties aangeven waar je prioriteiten liggen: spreken, luisteren, schrijven of lezen; de rest van de vakgebieden verdwijnt dan naar de achtergrond. Handig voor als je op vakantie gaat en je vooral verbaal verstaanbaar wilt maken. En ook handig voor een achtjarig jongetje dat een beetje aan de taal wil wennen door ernaar te luisteren en woorden na te spreken.

Het werkte best leuk, al was de cursus niet helemaal toegesneden op kinderen. Naarmate de ochtend vorderde hoorde ik Philip met allengs luider stemme ‘Ja, ich bin verheiratet. JA, ICH BIN VERHEIRATET!’ in het microfoontje roepen.

Taalcursus

Toch vond hij het wel de moeite waard; hij wilde van de week nog wel wat meer oefenen. ’s Middags is hij met John gaan midgetgolfen.

%d bloggers liken dit: